Cytat:
Napisany przez Kuja
A teraz przedstawie swój problem:
Otóż od 3 dni jestem posiadaczem nagrywarki DVD SOHW-832S. Razem z nagrywarką kupiłem DVD-RW Esperanza (x2) za 8.50 (czytałem trochę to forum i wielu twierdzi, że LiteOn nawet lubi Esperanze). Chciałem najpierw na niej wypróbować wypalarke, żeby nie marnować DVD-R. Najpierw upgrade Firmware do VS0A i na próbę wypalam 400MB bez zamykania sesji. Cały proces wypalania w Nero (6.3.0.0) przebiegł bez problemu. Włożyłem tę płytę do Pioneera i bez zająknięcia wszystko z niej odczytał. A teraz uwaga. Chcę dograć do płyty coś jeszcze, więc wkładam z powrotem do Lite-Ona i ZONK. No media inserted. Chwila konsternacji i zastanowienia, czyżby walnięta nagrywarka?
|
Dokładnie to samo miałem z tą płytą. Różnica polega tylko na tym, że moja wypalarka to LG 8082 i płytkę kupiłem za 3,9 zł - takie są u nas ceny od dawna. Płytkę mam na wierzchu abym nie zapomniał czego nie kupować.
Jednego dnia można ją przeczytać, innego nie. Nawet myślałem, że to stacjonarny odtwarzacz ją zniszczył - ale to nie to. Pisałem o tym już wcześniej na tym forum.