Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.08.2004, 17:00   #25
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
No i kupiłem. Sponsorzy dołożyli troche więcej kasy i mam ten co radził min Ciapek czyli LG FLATRON F700P i jak narazie jestem z niego za***iście zadowolony
Jakość obrazu wymiata i już... A koleś w sklepie chciał mi za wszelką cene wcisnąć F700B, ale nie dałem się he he i chyba dobrze bo wyboru nie żałuje.

WIELKIE dzięki wszystkim którzy udzielali się w tym topicu
I polecali mi ten monitorek.

P.S Nie warto oszczędzać na zakupie monitora.

POZDRO
He he "P.S Nie warto oszczędzać na zakupie monitora."
a przedtem...
"Witam, pytanie jak w temancie. Kupuję monitor tak do 630zl to góra"
Też stoję przed podobnym problemem. Zastanawiam sie jednak nad monitorami iiyama. Myślałem na samsungiem 757DFX lub MB ale wszyscy odradazają samsunga. A iiyama niektórzy twierdzą, że przereklamowane. Jednak w moim rejonie mało popularne może teraz się to zmienia bo tanieją.
Mam na oku takie:
  • HM704UTc - ok 999
  • HM703UT - ok 999
  • HF703UT - ok 799
Strasznie mieszają mi się ich oznaczenia Ostatni bodaj niema OPQ i posiada maskę perforowaną.
Różnią się częstotliwościami odświeżania i przenoszenia, przekątną roboczą.
Podaję link www.iiyama.pl do strony bo dwa pierwsze modele są podawane jako niedostępne i trzeba wpisać szukaj. Są jednak w ofertach sklepów. Jak to się ma waszym zdaniem do LG700P. Może szkoda przepłacać bo modele 19" - 22" to wypas a 17" ?? Czy opcja OPQ to bajer /automat/ i to samo osiągnę ręcznie ustawiając jasność, kontrast. Temat monitory to faktycznie rzeka. Pełno skrajnych opinii.Najbardziej skłaniam się do ostatniego modelu.

P.S @ndy jakie jest faktyczne odświeżanie w Twoim LG bo z ulotki ściągniętej ze strony LG przy 1024x 768 jest 85 Hz.