Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2004, 00:54   #14
Michal2004
czytelnik ;)

Data rejestracji: 06.02.2004
Michal2004 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mbar
No coż, z powodu właśnie takiego kręcenia klienta, przestałem w ogóle kupować płytki TDK.
Zawsze kupowalem TDK DVD+R, nagralem ich chyba z 50 i bylo zawsze OK, ale ostatnio zauwazylem, ze juz czwarta plytka (chociaz nie pod rzad) zaczyna sie zacinac w odtwarzaczu (Pioneer, ktory oficjalnie "+" nie czyta). Zastanawiam sie co moze byc przyczyna. Czy akurat jakis przypadek, a moze plytki (RICOHJPN, kupowane w BOX'ie na gieldzie) lezaly caly dzien w nagranym bagazniku samochodu na sloncu.... nie wiem... i zastanawiam sie nad zmiana..
Co ciekawe problemy pojawiaja sie przy kopii zapasowej filmu, ktory od poczatku byl DVD5. Rip Decrypterem i zapis w Nero.

a ktore bys polecil z tych drozszych? Verbatimy, tak? Ale zwykle czy pastel?

Mam jeszcze takie male pytanie, chyba kwalifikujace sie pod ten temat. Moze troche glupie
czym "czyscicie" czyste plytki DVD wyjete z pudelka po rozfoliowaniu, mam na mysli rozne pylki itd.
Szkoda, zeby pozniej jakies plamki przy zapisie powstaly (chociaz niby ScanDisc Nero plyte z taka plamka skanuje bez bledow, chyba ze ktos cos doda na ten temat). Ja - jesli juz musze - uzywam wacika/patyczka do uszu do tego celu
Michal2004 jest offline