Witam !
Już niedługo ukaże się na DVD tak oczekiwana orginalna trylogia Gwiezdnych Wojen. Filmy IV,V i VI czyli już legendarne i kultowe pozycje ["Pomóż mi Obi Wan Kenobi, jesteś moją jedyną nadzieją"

, "Użyj Mocy Luke", "Niech Moc będzie z Wami". ]. Na to wydanie czekaliśmy długo, szczególnie od kiedy większość z nas posiada DVD playery. Bo oczywiście był box VHS ale to nie to samo...
Dowiadujemy się z sewisów Star Wars,że Lucas wyszlifował starą trylogię. I co ja sądze na ten temat, ktory wzbudza wśród fanów SW wiele kontrowersji ?
- Wszelkie poprawki obrazu czy dźwięku są OK. Mam nadzieję,ze Lucas poprawi sceny walki Skywalkera w jaskini rankora [hm..."mój" pałac

]. "Ostrzenie" mieczy też może być, poprawki Ewoków...
- Dodawanie nowych scen. A dlaczego nie ? Jeśli uatrakcyjnią film to super.
- Podmianki postaci - Ian McDarmid obecnie jako Imperator, Hayden Christiansen w ostatniej scenie Powrotu Jedi (jako duch Anakina występuje razem z Yodą i Benem). No cóż, dla mnie może być. W końcu i tak obecnie HC kojarzy się z Anakinem Skywalkerem (przez Atak Klonów).
W sumie OK. Oczywiscie polskie wydanie zapowiada się do d... ze wzgledu na brak tłumaczenia dodatków (napisy chociaż...

] oraz jak mi się zdaje brak PL lektora (przydatny dla dzieci, które nie nadążają z czytaniem napisów).
Jabba