Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2004, 12:48   #11
jumpman
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2004
jumpman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez latet
Testy sprzętu z prasy radzę sobie darować. Zawsze były i są niekompetentne i stronnicze. Sam pracuję w czasopiśmie (choć nie komputerowym) i wiem, że takie testy raczej nie mają nic wspolnego z rzetelnością.

GSA-4082B - co to za napęd?
Też się nadziwić nie moge, czemu w Polsce tak mało popularny, bo w testach zagranicznych zbierał same dobre recenzje (chwalony głownie za doskonałą jakość zapisu).

Ja kupiłem go, kierując się właśnie krytrium jakości zapisu - także na tanszych płytkach (choć w sumie takich nie używam). No i obsługuje DVD-RAM, co może nie dla każdego jest ważne, ale dla osób mających potrzebę archiwizowania dużych ilości bardzo ważnych danych - to jest to.

Czy są z LG-GSA-4082B jakies problemy?
Ja mam jeden - żałuję, że nie poczekałem 2 miesiące - bo teraz to już bym kupił LG 4120B Ale spoko. DL i tak mnie nie interesuje, więc poczekam jeszcze z rok i kupię kolejną genrację LG - z obłsuga DVD-RAM 16x.

Jesli chcesz sie wiecej dowiedziec, to odłóż Chipa i odwiedź to forum:
http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=61
- są tam osobne działy dla róznych marek sprzętu.

Pozdrawiam,

latet
Dzieki, wreszcie sie ktos odezwal Szukalem tylko w prasie bo malo sie mowi wlasnie o tych napedach. A jezeli chodzi o model LG GSA-4120B to jak pisze na stronie oficjalnej LG zajal on 1 miejsce w nr 8 PCWK. Tak pisze tutaj... Ale to znowu nie chodzi wlasnie o testy. Nagrywarka jest juz do kupienia za 455 zl wersji OEM (sklep Apollo)takze mysle ze warto o sie skusic. Tymabardziej ze widzialem ja w Niemczech w Conrad Elektronik za 130 Euro. Mysle ze to bedzie najrozsadniejszy wybor...biorac pod uwage jakosc zapisu oraz obsluge wszystkich nosnikow.

Dzieki!
Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniany przez jumpman : 03.08.2004 o godz. 12:52
jumpman jest offline