Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.08.2004, 15:26   #59
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
A jak sie takie pliki generuje? I co to daje? Piszesz, ze mozesz sprawdzic czy te dane sie kopioja bez przeklaman. Ale jak to sprawdzic. Jestem w tym zielony. Mozesz mi pomoc to bardziej wyjasnic?
Jest taka opcja chyba w Total Commanderze w menu PLIK ---> Utwórz sumy kontrolne

Daje to pewność, że plik źródłowy, jak i docelowy są takie same

Często przekłamania takie występują np. przy ściąganiu mp3-ek z netu przy pomocy downloaderów

Plik taki daje się odtwarzać - przejawia się to czasami trzaskami, ale zazwyczaj niczym - dla przeciętnego słuchacza zjadacza

Audiofile w tym przypadku nie przyjmą pliku ze złą sumą kontrolną

Dlatego w tzw. ripach płytek audio tworzący generują sumę kontrolna

Acha! Taki pliczek ma chyba rozszerzenie .svf, ale może mieć tez .md5 - podobno bardziej dokładniejszy - ale to już nie moja działka - niech ktoś inny to wyjaśni

I jeszcze jedno! Sumę kontrolną sprawdza się po kliknięciu w ten plik będąc w TC
VIZZARD jest offline