Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
- nie wiem czy dobrze zrozumialem ale zip nagrany na macu potrafi sie odczytac na pececie?
nie wiem jak to jest z tymi macami, zawsze sie zastanawialem czemu maki sa takie popularne w dtp, zwlaszcza teraz, kiedy pecety podgonily z moca i zdecydowanie bardziej user friendly niz niedawno. w wawie w wiekszosci firm o makach juz sie nie pamieta, zostaly tylko tam gdzie z powodow marketingowo sentymentalnych ta zmiana by nie przeszla
|
Jakos tak jest, ze majac program (np. na Macu - VirtualPC) moge spokoknie odczytac ZIPa Pc-towego i odwrotnie.
Pokaz mi kompa potrafiacego z wydajnosci dogonic - dorownac Mac G5, ba nawet G4 na 2 procesorach

Przy nich PCet to kulawy slimak.
Jako, ze do niedawna Maci widzialem wylacznie na obrazkach

a poznaje je dopiero teraz, nie wypowiadam sie autorytatywnie, bo i powodu nie mam, ale wydajnoscia i szybkoscia Mac w grafice i bardzo duzych plikach bije PC-ta na glowe.
A jezeli chodzi o zabezpieczenia - Mac nawet nie zauwaza - w 95%, ze jakas plyta byla zabezpieczona jakims super wymyslnym programem windowsowym.
O necie nie mowie - wirusy, robale na Mac-i zdazaja sie wyjatkowo rzadko
No i ten wyglad Mac-a - i dodatki, ostatnio mielismy Mac-a na deskorolce - serio, stal na lozyskowanej, ruchomej podstawce z plexy na 4 obrotowych koleczkach.