Cytat:
|
Napisany przez mr_spock
Piszesz, ze nagrywarka odczytuje bezblednie x20 - tak, ale jakosc dzieku nie jest zachwycajaca i roznica miezy 1X a 20X jest zapewne pomijalna.
Gdyby byl to sprzet ok do muzy, to ci audiofile nie kupowali by cd playerow za gruba kast, tylko cd rom, za niecala stowe
z tym halasem, to nei chodzilo mi o chalas, ktory bedzie sie wydobywal z "pudla", tylko przedzwieku w sluchawkach/glosnikach - ale moze rzeczywiscie, nie bedzie zaowazalne roznicy.
- troche odbieglismy od glownego tematu 
|
Nie rozumiemy się. Powtarzasz popularny błąd. Już tłumaczę.
1. Mówię o torze cyfrowym, czyli odczycie audio. Co dalej (C/A, wzmacniacze )na razie mnie interesuje.
2. Jeśli czytnik czyta dane bezbłędnie to czyta je bezbłednie

. Siłą rzeczy jakość dźwięku (na tym etapie) jest identyczna z orginałem.
3. Beznadziejną (w stosunku do czytników komputerowych) korekcję błedów w wieżach zauważyłem już swego czasu. Nie dotyczy to wszystkich wież ale zjawisko jest osobliwe. Domyślam się, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

4. O jakim ty przedźwięku mówisz? To jest odczyt cyfrowy, jest skrajnie nieprawdopodobne aby błedy odczytu zmieniały seperację kanałów. A może nie rozumiem pojęcia?
5. Wszelkim osobom pretendującym do miana audiofilli o słuchu nadzwyczajnym polecam sesję testów ABX, wyniki zwykle nie są miłe dla delikwenta

. Jak nie wieżysz spróbuj ABX zwykłego mp3@320 w stosunku do orginału. Można się załamać. (Tzn. zwykle nie udaje się rozróżnic próbek).
6. Audiofille to specyficzne środowisko, zaimponowałbyś komuś czytnikiem za 120 zł? Nie, i tu masz odpowiedź (co prawda nie całą).