Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.08.2004, 18:21   #1168
Michal2004
czytelnik ;)

Data rejestracji: 06.02.2004
Michal2004 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wracajac do watpliwosci co do plytek TDK DVD-R, o ktorych byla mowa w tym temacie, oraz w mojej wczesniejszej wypowiedzi w tym watku - pojawila sie odpowiedz (w tym wczesniejszym temacie "TDK - r") od uzytkownika skyrider, pozwole sobie zacytowac:

Cytat:
Napisany przez skyrider
ja takze spotkalem sie z 2 rodzajami tych tdk dvd-r 4x jewel case, obydwa rodzaje to TTG01.

#1. jewel case z gladkimi brzegami z wytloczonym na bokach logo 'dvd', kod nosnika TTG01, po otworzeniu pudelka na okladce znajduja sie informacje w kilku jezykach odnoscie obchodzenia sie z plytami itp, z tylu pudelka na okladce napis 'made in japan'. podsumowujac: plytki bardzo dobre, na mojej 812@832 VS08 srednio PI=>20 a PIF=0,01. zapis x4, odczyt max. cena 8,00 za plytke.

#2. jewel case z prazkowanymi brzegami, kod nosnika TTG01, po otworzeniu pudelka na okladce znajduja sie reklama pioneera, z tylu pudelka brak napisiu 'made in ....' . podsumowujac: plytki ok 10 razy gorsze od tych poprzednich, na mojej 812@832 VS08 srednio PI=80 a PIF=0,03. PI na poczatku dochodzi nawet do 200 potem caly czas spada az do >10 na koncu plyty. zapis x4, odczyt max. cena to 5.40 za plytke.

jako, ze kod kreskowy tych 2 plyt jest taki sam, jedyna metoda na odroznienie lepszej od gorszej przed zakupem jest sprawdzenie czy pudelko posiada gladki brzeg oraz z tylu napis made in japan. wtedy dopiero kupowac
Zrodlo to
post nr 29 tego tematu.

/ edit

aha - w MM w Wawie ul. Ostrobramska sa dwie wersje tych plytek. Za obie licza sobie 8 zl (co jest wysoka cena), ale i tak trzeba wlasnie zwrocic uwage, zeby sie nie "nadziac"

(chcialem zeby po prostu w tym watku byla wzmianka o tamtej wypowiedzi).

Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 06.08.2004 o godz. 18:28
Michal2004 jest offline