Cytat:
|
Napisany przez Jabba the Hutt
Studio za pieniądze... Teraz wszystko można zrobić za pieniądze. A skąd Ty wiesz czy to nie zwykły człowiek oburzył sie na tą diabelską farsę ? Zaraz dewot i inne określenia. A jak by tam ze sceny płynęły hasła ,żeby lać gejów albo jakieś nazistowskie hajlowanie to pierwsza Gazeta Wyborcza podniosłaby larum a za nią inni. Ale w wypadku wiary czy Kościoła to ludzie się stają "tolerancyjni" wobec obrażających i mówią ,że to nic takiego. A potem dziwią się ,ze młodzież nie ma hamulców i leje po mordach albo nawet zabija. W końcu nic jej nie ogranicza, nawet sumienie. A "prawdy" głosi mu facet w skórze z przyczepionymi rogami albo gangsta-raper z Bronxu.
Jabba
|
No akurat wiem że to zgłosił poseł Ligi Polskich Rodzin. Ten facet tam nie był, nie oglądał tego i wszystko opierał na przekazie osób trzecich. Nikt tam kościoła nie obrażał z tego co wiem, ale też tego nie widziałem więc się nie chce kategorycznie wypowiadać. Nikt nikogo nie zmuszał do ogladanie tego spektaklu, nie było publicznego pokazu.
Dlaczego dewot, bo nie wiedząc o co chodzi od razu leci do prokuratury, że ktos obraża jego uczucia religijne - to jest chore na podstawie czego on się czuje obrażony relacji kogoś który usłyszał coś od kogoś kto tam był.
Jestem człowiekiem wierzącym ale również tolerancyjnym nie toleruje fanatyzmu co już podkreśliłem wcześniej. A co lania homoseksualistów... no nie przesadzaj to nie był teledysk nazistowski tolko metalowy (black metal czy ja się tam oni szumnie nazywają), kozie głowy, nagie modelki i chyba o tę nagość gosciowi poszło. Przepraszam określenie deota dałem na wyrost, ten koleś to poprostu oszołom jak ich koledzy z Ligi republikańskiej.
Co do tolerancji, to ja mogę kogoś tolerować (homoseksualistów, katolików, protestantów) co nie znaczy że ich musze lubić i zgadzac się na jakieś dla nich przywileje.
Żyj i pozwól żyć innym.