Na wstępie chciałem przywitać się z wszystkimi na tym forum-jestem tu nowy-co nie znaczy,że całkiem zielony
Mam taki problem,nigdy tego nieobiłem więc postępowałem zgodnie z opisem na tej stronie.Mam płyte DVD-z weseliska

i chciałem sobie przegrać na pamiątke na CD.Hardware sie u mnie zgadza,Athlon XP2400,256DDR,DVD-liteona,80Gb HDD,WIN98.Zainstalowałem najmowsze kodeki DiviX,skopiowałem DVD na dysk-niestety ręcznie bo opisany program służący do tego celu niechciał się odpalić jakiś błąd.Odpaliłem FlasKMPG XiS 3.0e-chwila zapoznania z programem-obraz jest.I teraz mam kilka pytań:
-Po odpaleniu pliku Vts_xx_0.ifo ładują mi sie wszystkie pliki z filmem??Bo na płycie jest ich pięć i niewiem czy kompresuje sie wszystkie po kolei czy po załadowanie ifo. są wszystkie.
-Jakość jakością,a jak się ma rozdzielczość do tego,żeby upakować wszystko na jednym 2 CD-chodzi o to bitrate,które się oblicza kalkulatorem??To gdzie to wpisać w tym programie.
-I teraz najważniejsze,kodeki mam zainstalowane,niewiem jak z dzwiękiem,bo niepokazuje mi się żadne okno do otworzenia scieżki dzwiękowej-może dlatego,że jest tylko jedna.Ale dawałem MPEG Layer-3 próbowałem od 48kBit/s-128kBit/s 48Hz stereo i nic niema dzwięku,albo są jakieś piski-czym to może być spowodowane??