|
Otóż dzisiaj pokusiłem sięi zainstalowałem sp2. Pierw oczywiście zintegrowałem sp2 z podstawową anglojęzyczną wersją XP Pro. Cała instalacja przeszła pomyślnie. Po zainstalowaniu XP nie pytałsię o żadną dodatkową aktywacje. Zacząłem rozglądać siętroche w systemie i owszem kilka rzeczy jest dodanych. Między innymi dłogo oczekiwana blokada popup'ów, którą od razu przetestowałem. Powiem że spisuje się nieźle.
Widzałem, że ktośw poprzednich postach dodawał paczera na możliwość używania innych wizualnych styli poza tymi wbudowanymi w XP. Tylko, że mam takie skromne pytanie: Jak ten plik podmienić ? Wiem, że oryginalny znajduje się w katalogu Windows\System32\uxpatch.dll tylko, że windows nie pozwala mi go zastąpić [ach ten Windows File Protection]. Pomyślałem, że skoro uruchomie XP_LITE to tam była opcja wyłączenia WFP. Jednak każda próba wyłączenia kończy sięz automatycznym zakończeniem programu. Dlatego uruchomiłem teraz XP PL i spod niego zamienie ten plik. A wy jak to zrobiliście ?
A tak na marginesie... czy instalowaliście sp2 ? Bo ja nie widzę narazie żadnych różnic w funkcjonowaniu między sp1a a sp2.