Cytat:
Napisany przez xDzidek
Nagrywarkę podobno wysłano do serwisu (ale chyba była dobra a nie chciało im się sprawdzać) w każdym razie dostałem nową. Oczywiście błędy występują nadal. W zasadzie wszystko już sprawdziłem.
Zmieniłem prędkość procesora na nominalną i nic nie pomogło, zero reakcji. Podpinałęm też na taśmę z dyskiem twardym i nagrywarka pracowała jako slave, też nic.
Dziś zdecydowałem się na udanie się do kumpla i nagranie płytki na innym kompie. Przebiegło to bez zakłóceń i problemów. Tak więc wina leży po stronie mojego kompa. Szkoda tylko że wyczerpałem gamę pomysłów. Podpinałem ją już pod różne kanały, pod kontoler zwykły i RAID. Jako master i jako slave, na 706 MHz procesor i na niminalnej 566.
Zawsze to samo, błędy weryfikacji przy zapisie płyty. Czy może zacząć sypać się kontroler ? Moja nagrywarka (stara) jakieś 6 mies temu przestała kasować RW i też zapisuje płyty z błędami. Podejrzewałem cały czas że to wina nagrywarki. A może tymczasem to coś innego ?
Oprócz wymiany zasilacza co wydaje mi się idiotyzmem w tym kopie nie wiem co mam ewentulanie robić

|
Wymiana zasilacza wcale nie jest takim idiotyzmem jak by się mogło wydawać. Jest to jeden z najważniejszych (choć często bagatelizowanych !) elementów komputera. Lecz u Ciebie to chyba jednak płyta główna odpowiada za problemy. Podmień zasilacze jak możesz i sprawdź potem zostaje już tylko płyta główna a co za tym idzie .....