Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.08.2004, 21:50   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zwirek1234
test odczytu plytek z liteona 832s

za kazdym razem jak sprawdzam plyty w tym samym miejscu wystepuje mi taki sam wysoki 'slupek' - ok 100-120 pi i pif. przesylam test paru plytek: mint, imation, plextor, tdk - wszystkie to chyba +4x. to normalne, czy cos mam sp... mam najnowszy firmware VSOA chyba. wielkie dzieki za pomoc. pozdrawiam
Powiem tak!

Możesz potraktować moją wypowiedź jak chcesz, ale miałem coś podobnego

Miałem - bo już nie mam

Nagrywarki też nie mam

Jeśli interesuje cię moja wypowiedź - to ciągnę wątek dalej

Mianowicie

Przez moje ręce przeszłe trzy Litki 812S - każda miała coś podobnego - ten pik - nawet w podobnym miejscu jak u ciebie

slawekj trochę się nawrócił - ale wcześniej by cię mamił, że to słabe transfery wewnętrzne

pawelblu zaś - próbował wytłumaczyć, że to wina chipu Mediatek i że dużo spawarek tak miało i ma

Podszedłem do tematu z lekką nieśmiałościa, bo ani jeden ani drugi argument mnie nie przekonywał

sprawdziłem u siebie dosłownie wszystko - od konfigu master-slave, przez taśmy IDE, stery MOBO, ASPI, soft CDR/DVD, także format c: i full install i ....

i nic ....

Zauważyłem też, że podobne piki występują przy nagrywaniu płytek CDR

Jak się potem okazało - trochę się myliłem - błąd ten nie powstawał przy nagrywaniu, ale przy zczytywaniu w kProbe

Wątpię, żeby pomogło ci nowe kProbe, czy jakiekolwiek inne kombinacje

Ja uważam, że spawarka jest kopnięta i tylko kwestia czasu jak pójdzie do serwisu jak moja

Po prostu zaczęła nie nagrywać i nie odczytywać płytek nagranych przez siebie teraz i przedtem

Smutne to, i oby z tobą nie było tak samo

Ale nigdzie w testach - czy to polskich czy zagranicznych na wykresach nie widziałem takiej rzeczy

Także sprawdź jeszcze jak ci CDRy odczytuje i daj znać
VIZZARD jest offline