Cytat:
|
Napisany przez Zwirek1234
test odczytu plytek z liteona 832s
za kazdym razem jak sprawdzam plyty w tym samym miejscu wystepuje mi taki sam wysoki 'slupek' - ok 100-120 pi i pif. przesylam test paru plytek: mint, imation, plextor, tdk - wszystkie to chyba +4x. to normalne, czy cos mam sp... mam najnowszy firmware VSOA chyba. wielkie dzieki za pomoc. pozdrawiam 
|
Powiem tak!
Możesz potraktować moją wypowiedź jak chcesz, ale miałem coś podobnego
Miałem - bo już nie mam
Nagrywarki też nie mam
Jeśli interesuje cię moja wypowiedź - to ciągnę wątek dalej
Mianowicie
Przez moje ręce przeszłe trzy Litki 812S - każda miała coś podobnego - ten pik - nawet w podobnym miejscu jak u ciebie
slawekj trochę się nawrócił - ale wcześniej by cię mamił, że to słabe transfery wewnętrzne
pawelblu zaś - próbował wytłumaczyć, że to wina chipu Mediatek i że dużo spawarek tak miało i ma
Podszedłem do tematu z lekką nieśmiałościa, bo ani jeden ani drugi argument mnie nie przekonywał
sprawdziłem u siebie dosłownie wszystko - od konfigu master-slave, przez taśmy IDE, stery MOBO, ASPI, soft CDR/DVD, także format c: i full install i ....
i nic ....
Zauważyłem też, że podobne piki występują przy nagrywaniu płytek CDR
Jak się potem okazało - trochę się myliłem - błąd ten nie powstawał przy nagrywaniu, ale przy zczytywaniu w kProbe
Wątpię, żeby pomogło ci nowe kProbe, czy jakiekolwiek inne kombinacje
Ja uważam, że spawarka jest kopnięta i tylko kwestia czasu jak pójdzie do serwisu jak moja
Po prostu zaczęła nie nagrywać i nie odczytywać płytek nagranych przez siebie teraz i przedtem
Smutne to, i oby z tobą nie było tak samo
Ale nigdzie w testach - czy to polskich czy zagranicznych na wykresach nie widziałem takiej rzeczy
Także sprawdź jeszcze jak ci CDRy odczytuje i daj znać