Cytat:
Napisany przez Baku [pl]
Wg mnie telefon najlepszy jaki jest. Ale niestety w IDEI. Ja polecam Ere. Co do telefonu to ponoć ma możliwość odtwarzania MP3. A zdjęcia wychodzą doskonale. Aahh bym chciał taki telefon, ale C55 w zupełności wystarcza...
|
Od już bardzo długich kilku miesięcy czekam aż ERA łaskawie ogłosi jakąś nową atrakcyjną ofertę. Niestety, nie doczekałem się... Najnowszą 4 w 1 czy jakkolwiek to sobie nazywają przeważyła szalę, mam dosyć ogłaszania i robienia wielkiego szumu wokół czegoś, co jest już od dłuższego czasu i wcale nie zmienia się na lepsze.
W tym momencie nie ma ŻADNEJ atrakcyjnej oferty abonamentowej w Erze, a ja, mimo, że bardzo chciałem podpisać umowę akurat z tym operatorem, dłużej już nie mogę czekać.
Natomiast oferta w IDEI, która zresztą poznałem przez przypadek (spodobała mi się dziewczyna pracująca w salonie, obok którego przechodziłem, więc wszedłem i porozmawiałem trochę o najnowszych promocjach

). Nie jest ona może również rewelacyjna (promocja, nie dziewczyna

), ale jak na moje potrzeby w zupełności wystarczająca. Zwłaszcza z takim telefonem.
Otóż polega ona na tym, że wykupując abonament dla firm, przez pierwsze trzy miesiące płacę za niego tylko złotówkę. Następnie po roku mam prawo za 25 złotych netto zmienić sobie taryfę na dowolną inną (również niższą). To właściwie wszystko, czyli niewiele, ale wybrana przez mnie opcja wydaje się całkiem atrakcyjna.
Otóż zamierzam wziąć abonament za 96 złotych, który daje mi 100 darmowych minut miesięcznie. Za pierwsze trzy miesiące zapłacę po złotówce. Potem przez kolejne 9 po 96 złotych. Następnie zmienię taryfę na najtańszą - czyli za 36 złotych miesięcznie i na niej już pozostanę. Razem da mi to średnią około 52 - 53 złotych miesięcznie, a jest to dokładnie przedział cenowy, w którym chciałem się zmieścić.
I co najważniejsze - ja raczej dużo nie rozmawiam, więc szansa, że owe 100 minut miesięcznie, zwłaszcza na początku, wykorzystam, jest niewielka. Ale w tej promocji minuty te przechodzą na przyszłe miesiące w nieskończoność. I tym samym przez pierwszy rok, kiedy darmowych minut będę otrzymywał bardzo dużo, zapewne nazbieram ich sobie sporo na przyszłość. A potem, otrzymując w niższym abonamencie chyba 25 minut miesięcznie, nawet gdyby to okazało się już dla mnie za mało, będę miał sporo w zapasie.
I do tego telefonik Siemens CX65 będę miał za 120 złotych.
Wydaje mi się, że jest to dobra oferta i niewykluczone, że już jutro podpiszę w IDEI umowę. Sądzę, że telefon jest tego wart, a i poza nim warunki wydają się całkiem uczciwe.