Cytat:
Napisany przez Magda
I właśnie o to mi chodziło!  Dziękuję Sławku.
Czyli najlepiej jest zaznaczyć wszystkie opcje na zasadzie, że nie zaszkodzi a może się przydać? A jeszcze... Czym zmieniacie strategię zapisu?
|
no niekoniecznie Madziu
Earlier shift i Force-Shifting sa opcjami ktore pozwalaja nieznacznie przyspieszyc proces zapisu,a przeciez IMHO wazniejsza jest jakosc zapisu niz kilka marnych sekund
przydatnymi funkcjami sa auto-bitsetting bo dzieki tej opcja wszystki nagrywane plyty +R i +RW beda rozpoznawane jako orginalne,tloczone plyty DVD-ROM co czasem jest kluczowym czynnikiem decydujacym o tym czy nasz stacjonarny odtwarzacz bedzie widzial nagrana przez nas plyte czy nie
jesli nagrywasz na plytach +/- x8 przy max predkosci to zaznacz tez "Force Fallback" ,opcja powoduje nieznaczne zwolnienie predkosci zapisu ostatnich 10% plyty co skutecznie likwiduje bledy zapisu ,ktore najczesciej powstaja w tym sektorze plyty przy tej predkosci zapisu
Co do strategii zapisu (guziczek "apply recommended DVD media tweaks") to zdania sa podzielone...trzeba sobie odpowiedziec na jedno banalne pytanie
![:-]](images/smilies/].gif)
....komu bardziej ufamy ?...czy producentowi naszych nagrywarek i ich sztabowi madrali
![:-]](images/smilies/].gif)
,czy codeguys ,bez ktorych litek nie bylby lepszy od LG
Ja proponuje takie ustawienia i u mnie takie parametry pracy przynosza najlepze rezultaty
VS0A 812@832 _Vip_ Edition