Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.08.2004, 19:08   #2010
_Vip_
overclocker

Data rejestracji: 18.05.2004
_Vip_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Magda
I właśnie o to mi chodziło! Dziękuję Sławku.

Czyli najlepiej jest zaznaczyć wszystkie opcje na zasadzie, że nie zaszkodzi a może się przydać? A jeszcze... Czym zmieniacie strategię zapisu?
no niekoniecznie Madziu

Earlier shift i Force-Shifting sa opcjami ktore pozwalaja nieznacznie przyspieszyc proces zapisu,a przeciez IMHO wazniejsza jest jakosc zapisu niz kilka marnych sekund

przydatnymi funkcjami sa auto-bitsetting bo dzieki tej opcja wszystki nagrywane plyty +R i +RW beda rozpoznawane jako orginalne,tloczone plyty DVD-ROM co czasem jest kluczowym czynnikiem decydujacym o tym czy nasz stacjonarny odtwarzacz bedzie widzial nagrana przez nas plyte czy nie

jesli nagrywasz na plytach +/- x8 przy max predkosci to zaznacz tez "Force Fallback" ,opcja powoduje nieznaczne zwolnienie predkosci zapisu ostatnich 10% plyty co skutecznie likwiduje bledy zapisu ,ktore najczesciej powstaja w tym sektorze plyty przy tej predkosci zapisu

Co do strategii zapisu (guziczek "apply recommended DVD media tweaks") to zdania sa podzielone...trzeba sobie odpowiedziec na jedno banalne pytanie ....komu bardziej ufamy ?...czy producentowi naszych nagrywarek i ich sztabowi madrali ,czy codeguys ,bez ktorych litek nie bylby lepszy od LG

Ja proponuje takie ustawienia i u mnie takie parametry pracy przynosza najlepze rezultaty

VS0A 812@832 _Vip_ Edition

Ostatnio zmieniany przez _Vip_ : 15.08.2004 o godz. 19:10
_Vip_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post