Cytat:
Napisany przez ratat
Kurde, ja nie mam zamiaru kupować, już mam...To primo, a secundo - może nie wiesz, ale na Allegro wystawiają się normalne firmy, mające oprócz tego własne sklepy internetowe - i co ciekawe na Allegro sprzedają taniej...Wiadomo, że nie kupiłbym nagrywarki od gościa, który ma jeden pozytywny komentarz, ale jak firma ma ich 1000?? A tertio - napisałem, że różnica w cenie kiedy ja kupowałem nagrywarkę wynosiła 80PLN, może dla ciebie to nic, ale dla mnie sporo. Poza tym kupiłem też na Allegro notebooka za 2,5 tysiąca, za którego w sklepie musiałbym dać koło 3,3...Może to też dla ciebie nic??
Nie strasz ludzi, bo 99,9% transakcji na Allegro jest całkowicie uczciwych, a wpadki są zazwyczaj spowodowane zwykłą niekompetencją sprzedających lub głupotą kupujących.
|
Pozwól, że zacytuję siebie bo widzę, że nie zrozumiałeś:
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Nie rozmawialiśmy tu w kategoriach czy kogoś stać czy nie zapłacić 30PLN więcej i mieć lub nie zapłacić i nie mieć 
|
Rozmawiamy tu o wyborze i o cenach ogólnie, a nie czy kogoś stać .... To primo
Secundo - jeżeli już masz sprzęt - to po co wyjeżdżasz z tekstem, że cię nie stać, ha
Zwłaszcza, że to nie ty będziesz kupował i nie znasz zasobności portfela kupujących
Zastanowiłeś się, że to ty sam to rozpętujesz, a masz pretensje do innych?
A wiesz dlaczego?
Bo patrzysz przez swój pryzmat wypisując na co
CIEBIE stać! (spójrz na swój post: ja ..., ja ..., ja .....)
Tertio:
Ja tylko wyraziłem swoją opinię na temat Allegro i znów zacytuję siebie:
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Różnica jest taka, że za 330PLN może mieć kalesony babci, śmieci z garażu dziadka i parę puszek po browarku 
|
Potrafisz wyczuć tę subtelną różnicę? :\
Bo jeżeli tak - to OK. Ja wyraziłem swoją opinię, ty swoją - i wszystko gra
Ale jeżeli nie potrafisz tego wyczuć i rozróżnić pisząc bzdury, że ktoś tu kogoś straszy - to nie mamy o czym rozmawiać
Wydaje mi się zresztą, że model3100 jest dużym chłopcem i potrafi o siebie zadbać oraz pomyśleć czy warto kupić na Allegro czy nie
A jeżeli twoje zdanie jest takie: Nie mówmy w ogóle o oszustwach na Allegro - bo mały jest ich procent - to zaiste masz bardzo linearny sposób myślenia
A poza tym to zakończmy już tę mało istotną dla tematu dysputę
Zgodzę się z tobą na temat tych 99,9% transakcji i na znak dobrej woli
TU znalazłem artykuł, który tylko potwierdzi to co napisałeś
Ponadto zdanie o Allegro, które cytowałem zakończyłem emotka "

" - nie bezpodstawnie
Po prostu doza humoru - a dziś trudno się wbić w poczucie humoru 100% społeczeństwa
Zawsze zostaje gdzieś ten 0,01%