|
TEAC CD-W524E v1.0C - moze to nie problem...
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem nagrywarki jak w temacie od 3 tygodni i jestem zaniepokojony testem na poprawnosc zapisania plytki, uzywam do tego celu Neco CD SPEED>>Extra>>ScanDisc, wyskakuja uszkodzone sektory w trzeciej linijce od goru (tych kwadracikow), wyskakuje ich pare a pozniej jest ok i to tylko na plytach nagranych z predkoscia 24x (testowane na TDK 700MB 24x), np. jak nagram plyte z predkoscia 16x to nic takiego miejsca nie ma. Ogolnie CD-ROM ASUS 50x czyta takie plyty OK, da sie z nich wszystko przekopiowac na dysk ale dlaczego tak sie dzieje ze wyskakuja uszkodzone sektory i to akurat w trzeciej linijce tych kwadracikow w tym programie? No i mam jeszcze jeden problem, tym razem chodzi mi o program CloneCD v3.x.x.x lub v4.x.x.x. Po przegraniu tym programem plyty, plyta nie jest w 100% do odczytania na CD-ROM'ie, na nagrywarce tez mimo, ze wypalanie przebieglo pomyslnie. CD-ROM bez secy miga az w koncu komputer przestaje reagowac. Plyta ktora kopiowalem CloneCD zawierala film i byla lekko uszkodzona akurat na pliku z filmem. Po wlozeniu CD-R do CD-ROM'u i otwarciu moglem tylko przekopiowac plik z textem do filmu a jak kliknalem na plik z filmem to wlasnie zaczelo sie to wariowanie CD-Rom'a. Zaznaczam, ze nie probowalem go nawet kopiowac tylko po kliknieciu na niego tak sie robi. kopiowalem tez inne plyty tym programem i raz sie udawalo a raz nie (np. na 5 plyt chodzili 2 z tej samej kopii). Co to moze byc? Za wszystkie odpowiedzi dziekujei przepraszam za dlugi tekst.
|