Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.08.2004, 17:17   #1
sint
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.08.2004
sint w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problemy z nagrywarka DVD (LiteON SOHW-832s

Witam!
Od jakiegos miesiaca mam nagrywarke LiteOn SOHW-832s i niestety mam pewne problemy w pracy z nia...tak wlasciwie to byl to model 812 przerobiony w sklepie na 832 i taka ja juz wlasnie kupilem. A problemy w pracy z nia sa nastepujace:
1) kupilem sobie plytke DVD+RW TDK (czyli bardzo dobra plytka) zgralem na nia pare filmow w divxie za pomoca opcji "Nagraj dane" czy jakos tak. Te filmy usunolem z twardziela... po jakims miesiacu jeden kumpel poprosil mnie o przegranie tych filmow dla niego wiec wkladam plytke i okazuje sie ze 2 z 6 filmow nie daja sie skopiowac a jeszcze jeden okolo 30 minuty sie zacina i nie idzie dalej....
2) ostatnio wziolem od kumpla okolo 50 filmow zapisanych na CD-R... niestety zadnej z tych plyt nie moge odtworzyc w tym napedzie patrzylem na kilku innych napedach (nie nagrywarkach dvd tylko nagrywarkach cd, odtwarzaczach cd i zwyklym odtwarzaczu dvd) i wszystkie czytaja te plyty oprocz mojego napedu
3) ustawiam w nero burning rom predkosc nagrywania na 40x a czekam na plytke po 12-13 minut. Nie wydaje mi sie ze tyle powinno trwac nagrywanie plyty przy predkosci rzedu 40x... gdzies czytalem ze nagranie takiej plytki powinno trwac 3-4 minuty... moze nero sam zmniejsza predkosc nagrywania plyty zeby wszystko poszlo dobrze?
czekam na odpowiedzi!
Pozdro!
sint jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online