Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.08.2004, 00:23   #3
Mr.Manson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.12.2002
Mr.Manson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
Zastanawiam sie nad wyborem zasilacza do mojego PCta. Wybor padl na Chiefteca 360W Dual Fan (Active PFC) i na Tagana 330W... oba sa w podobnej cenie. Z tego co wiem Tagany sie ciesza b. dobra opinia, a Chiefcteci zreszta tez... (choc slyszalem o padach) Oba sa ciche, tylko zastanawia mnie czy te 30W zrobi jakas wielka roznice. (Obecnie mam BLECodegena 300W, ale nie 3ma napiec, fuj).
Moj konfig: P4 1.8A@2.25, GF4200, SBLive, 2x sieciowka, 2x HDD (seagate i caviar) 3 napedy optyczne, w tym 2 nagrywarki, a przyszlosciowo moze sie zmienic mobo i cpu na jakies 3G Presscot i ram z 512 do 1024.

Co byscie polecili?

pozdro!
Nie dawno zmienilem zasilacz z Megabajta 300W na Chiefteca 360W ATX-1136H (z pasywnym PFC). Jestem z niego bardzo zadowolony. Jedna uwaga. Zasilacz ten jak dla mnie jest glosny. Moze jestem zbyt wymagajacy Ale i tak z tego co slysze to ten zasilacz jest jednym z cichszych zasilaczy z 2 wentylatorami. Wentylatory bardzo sprawnie odprowadzaja cieplo z mojej obudowy. Musialem jedynie posciagac z przodu zaslepki (jeszcze nie kupilem dodatkowego wentylatora wciagajacego powietrze do obudowy), bo bardzo sie grzal. Teraz przy obciazeniu gorna czesc obudowy jest lekko ciepla. Zasilacze Chiefteca bardzo dobrze trzymaja napiecia. U mnie wszystkie w normie. Uwazam, ze moc tego zasilacza wystarczy do zasilenia Twojej konfiguracji. Co do TAGANa nie moge sie wypowiedziec poniewaz nie mialem z nim nigdy stycznosci.
Pozdrawiam
Mr.Manson jest offline   Odpowiedz cytując ten post