Witam Wszystkich
Po sugestii

PEDROSA i dłuższym zastanowieniu, zainstalowałam Nero 5.5.8.0 J J i...... muszę się wszystkiego nauczyć (każdy kiedyś tak zaczynał) na początek przeglądałam strony CDRinfo, poświęconej Nero, po czym zaczełam nagrywać i zepsułam trzy płytki (nie tak całkiem tylko po nagraniu sprawdziłam programem XLpl, i okazało się że są błedy odczytu na końcu obu płytek) i nasuwa się pytanie:
1. Dlaczego występują błędy odczytu po nagraniu płytek (z danymi) w Nero

2. W opcjach (Preferencjach) w zakładce, ścieżka dla pamięci tymczasowej jest domyślnie ustawiony folder w WINDOWS \ TEMP w którym jest folder - Nero50, pytanie brzmi, czy mogę zmienić folder tymczasowy dla Nero i ustanowić go na innym dysku na przykład Temp2

3. Czy ten folder (Nero50) który znajduje się aktualnie w Tempie w Windows jest do czegoś potrzebny programowi (przy ewentualnej zmianie na Temp2 na inny dysk) czy trzeba go tam przenieść
4. Wreszcie ostatnie pytanko, co znaczy w zakładce ***8211; metoda zapisu płyty, termin Disc At-Once/96, mam nagrywarkę LG x16, odpowiedzi na te pytania szukałam w wcześniejszych postach i na stronie CDRInfo i nie ma

5. Jak powinno być ustawione w opcjach czy na ISO960 czy na Joliet, bo w Easy CD wyłącznie nagrywałam na Joliet i wszystko było OK
Może nie jednym wyda się to lakoniczne proste, ale niestety podejrzewam że każdy kiedyś tak zaczynał L L do tej pory nagrywałam w Easy CD Creator4.5 to było proste ***8211; a teraz
Proszę o pomoc i pozdrawiam Virgo (Gosia)