To ja sie wtrące, to, że używam Mandrake to nie moje upodobanie, tylko przymus.
Jakbym się nie starał pod RedHatem nie moge uruchamoić mojej dźwiękówki, liczne próby załadowania emu10k (to było jakoś tak) kończyło sie kitem...a to dość dobra dystrybucja. Testowałem też Slackware, też nic z tego nie wyszło - poszło jak zwykle o sprzęt...Nie mówie, że żadna dystrybucja nie poskromi mojego kompa, poprostu już mi sie nie chce testować. W paru zdaniach moge Ci każda dystrybucje opisać.
Mandrake od wersji 9.0 obsługuje cały mój sprzęt (a chodzi o wygode prawda ?)
Linux jest linuxem - nie ważne jaka dystrybucja, jak ktośchce się w niej orientować wybiera wersję, która mu najbardziej odpowiada...
Przecież kumputer stoi w domu, nie jest serwerem, służy do rozrywki, multimediów itp.
Nieaktualizowany linux jest nie mnej dziurawy jak windows...
Następna rzecz - linux nie jest pępkiem świata, w przyszłości będzie także potrzebny windows/longhorn/blackcomb/... na linuksie wszystkiego nie zbudujesz.
przemo_one "na tym forum widziałeś tylko potyczki z MDK"... cóż trudno się mówi, zawsze możesz wejść na
www.linuxroot.tk (i forum), a także na
www.linux.com.pl/forum są także inne fora gdzie masz tego (za przeproszeniem) w cholere

Offtopic forum cdr to raczej nie forum linuxowe.
Postuje (między innymi też ja) tematy o MDK, bo to jest dla początkującego użytkownika "przyjazny" system. Gdybys nie znał linuxa a podsunąłbym Ci Slackware to byś sie zraził....tak samo byłoby z innymi.
Tak samo porównanie linucha z windą to paranoja - tego sie nie da ze sobą porównać - tam nie ma nic podobnego.
"wtedy tamci by zaczeli rzezbic na pingwina swoje wypociny i to juz nie byl by moj kochany bezpieczny systemik" - tu sie zgadzam, ale to co jest podłączone do neta to nigdy nie jest bezpieczne.
przemo_one może podasz powód napisania tego tematu

ktoś cie zdenerowował czy jak