Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.04.2002, 11:55   #6
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Virgo
1.Dlaczego występują błędy odczytu po nagraniu płytek (z danymi) w Nero
to nie koniecznie wina nero byc moze plytki sa uszkodzone w tym miejscu i dlatego sa bledy odczytu lub pliki sa mocno zdefragmentowane i podczas zapisu cosik idzie nie tak
lub Twoja nagrywara ma burnproof i wydaje mi sie ze jesli sie uaktywanil w trakcie nagrywania to te znaczniki ktore stawia bproof moga byc traktowane jako bledy - moja hipoteza

Cytat:
2. [...]czy mogę zmienić folder tymczasowy dla Nero i ustanowić go na innym dysku na przykład Temp2
no pewnie

Cytat:
3.Czy ten folder (Nero50) który znajduje się aktualnie w Tempie w Windows jest do czegoś potrzebny programowi (przy ewentualnej zmianie na Temp2 na inny dysk) czy trzeba go tam przenieść
nie ma co sie tym folderem przejmowac - usuwalem zawartosc tempa wielokrotnie i nie zauwazylem zeby nero cos sie burzyl - w koncu to temp

Cytat:
4.Wreszcie ostatnie pytanko, co znaczy w zakładce ***8211; metoda zapisu płyty, termin Disc At-Once/96,
disc at once/96 to zapis z pelnymi 96 bitowymi danymi subkanalowymi - bardzo przydatny przy robieniu kopi bezpieczenstwa zabezpieczonych plyt

Cytat:
5.Jak powinno być ustawione w opcjach czy na ISO960 czy na Joliet, bo w Easy CD wyłącznie nagrywałam na Joliet i wszystko było OK
to chyba 4 jednak nie bylo ostatnim pytaniem
z iso9660 to jest ehh hmm a zreszta ze slownika

"Norma definiująca hierarchiczny system plików na płytach CD-ROM. Międzynarodowy standard zapisu plików i folderów pozwala na dostęp do danych niezależnie od używanego systemu operacyjnego."

a joliet pozwala ci na dlugie nazwy i znaki inne niz tylko "_" jak w iso9660

jak zaznaczysz i iso i joliet to w jakims progsie lub systemie lub w dosie (tez system ) nie bedziesz miala problemow z odczytaniem danych po prostu uzyja one nazw zgodnych z iso a w windzie itp bedziesz miala "normalne" nazwy

gorzej jak zaznaczysz pierwsze dwie opcje w polu pominiecie ograniczen iso (zezwalaj na ....) to tak nagrana plyta moze nie byc odczytana w dosie i np win 3.11 - zreszta jak to zaznaczysz to na dole pojawi ci sie odpowiednia informacja - ale to tylko mozliwosc nie musi tak byc - i ja pod dosem tak nagrane plytki moge przegladac - przynajmniej mi sie tak zdaje

co do trzeciej opcji w tym polu nie jestem w stanie udzielic ci zadnej odpowiedzi - sam nie wiem co to jest

Cytat:
Może nie jednym wyda się to lakoniczne proste, ale niestety podejrzewam że każdy kiedyś tak zaczynał L L do tej pory nagrywałam w Easy CD Creator4.5 to było proste ***8211; a teraz
a teraz bedzie jeszcze prostsze - tylko wylacz kreatora a w razie klopotow to w sprawie nero mozesz bez krepacji smialo do mnie na maila stuknac

Cytat:
Proszę o pomoc i pozdrawiam Virgo (Gosia)
prosze bardzo mam nadzieje ze pomoglem Gosiu (heh juz wiem jak masz na imie a Ty dalej nie znasz mojego ale cos nie bardzo chcesz na kawe wyskoczyc - nie boj sie nie jestem starym dziadkiem ani jakims wariatem - chyba :-D )

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline