Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.08.2004, 22:26   #6
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
To na co patrzysz (pik) to jest blad chipu Mediatek ktory powstaje podczas odczytu.

Reszta jest kilkakrotnie ponizej norm.

Kryterium oceny plytki po sumie bledow (total) jest dosc kiepskie. Najwieksze swiatowe serwisu skupiaja sie na ocenie wartosci max (odliczajac oczywiscie te igielki powstale z bledu chipu).
Porównaj wyżej załączony wykres. Pomijam max PI i PIF. Pozostałe są duże. Dla siebie wyznaczyłem bardzo ostre normy. Tak nagrane płytki są dla mnie złe.

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Kolejna sprawa przeczytaj ten temat http://forum.cdrinfo.pl/showthread....ght=kprobe+shit . Wyniki testow nalezy traktowac z dystansem bo blad pomiaru tego programu jest duzy. nawet wykres o 40 PI wiekszy na calej linii to moze byc ta sama plyta, nie mowiac o porownaniach na innych nagrywarkach albo na innych BIOSach.
Ja mam inne kryteria do oceny przez siebie nagranych płytek. Nie lubię naciąganych wyników i porównywanie z przeciętną jakością. To żadna sztuka.
Dla mnie płyta z dużą ilością błędów mimo poprawnego czytania jest zła.

Nagrywałem na różnych nośnikach tanich i drogich. Pozostałem przy najlepszych. Przy nagrywaniu x4 używam TDK +R i Verbatim +R a przy x8 wyłącznie HP +R.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 22.08.2004 o godz. 22:46
slawekj jest offline