Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2004, 10:55   #7
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
kowanski mowil ze robil w swoim zakresie podobne testy http://www.liteon401s.prv.pl/cmc.html. IDENTYCZNA PLYTKA sprawdzana na roznych napedach z roznymi wersjami proba. Te wyniki daja duzo do myslenia. Moim zdaniem VS0A retuszuje wyniki na swoja korzysc, takze nie przykladal bym wagi nawet do wahan rzedu 40 PI.

Co do problemu z tym litkiem 811. HSOP to IMO najlepszy BIOS do tego napedu. Powiedz tylko czy ta plytka ktora paliles to ta dolaczona do napedu czy kupiona oddzielnie. Te dolaczone nie byly najlepsze - tez mialem z taka problem. Wykres oczywiscie totalna porazka.

Reklamacja na podstawie wykresu nie musi byc uwzgledniona. Gwarancja sklepowa to zwykle rok lub 2 lata, a producenta 2 lata.
Obejrzałem dokładnie wykresy. Do ostatniego mam wątpliwości, ustawiony był prawdopodobnie realtime co daje błędne wykresy. Oto przykład: wynik b. dobry ale błędny. (dołączone obrazki)
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Moim zdaniem VS0A retuszuje wyniki na swoja korzysc, takze nie przykladal bym wagi nawet do wahan rzedu 40 PI.
Co do biosu VS0A to nic nie retuszuje. Na poprzednich biosach wyniki są podobne, a mam wykresy z mojego poprzedniego napędu 812S, wyniki są również podobne. Na życzenie mogę przedstawić całą kolekcję.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
NOSNIKI DVD-R/+R-testverbatim-x430-07-20041reala.png  

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 23.08.2004 o godz. 12:38
slawekj jest offline