Dyskusja: Need for speed :/
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2004, 13:32   #5
thorn [PL]
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.10.2003
thorn [PL] w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Asch
Konfiguracja kompa (zabytek) Duron 800, 320 SDRAM, HDD WD 120 GB, kartą graficzną się nie pochwalę bo się wstydzę Jeszcze jedno spostrzeżenie z którym wiąże źródło problemu (oczywiście mogę się mylić). Niepokoi mnie tzw "buffer level". Otóż strasznie czasami skacze, przy nagrywaniu dvd wynosi nie więcej niż około 20-40 %, przy CD - ok.50-80 %. W chwili gdy piszę te słowa (jak to brzmi wynosi on 6%. Aha, podczas nagrywania wyłączyłem programy obciążające procek, typu antywir, firewall, etc. Pozdrawiam
generalnie skaczacy bufor sygnalizuje problemy z przesylem danych. jaki masz chipset i jakie stery? masz sdram, wiec wnioskuje ze chipset to pewnie via kt133? jesli tak to one mialy jakies problemy z transferem w dma. prawdopodobnie nagrywarka nie dostaje odpowiedniej ilosci danych i co chwila zatrzymuje nagrywanie czekajac na swierza porcje, dlatego tak dlugo ci nagrywa.
sproboj podlaczyc nagryware do nowszego komputera. jesli problemy znikna to masz odpowiedz, a jesli nie to pewnie nagrywarka jest walnieta.
pozdro
thorn [PL] jest offline