witam,
doszedlem do wniosku ze juz mam dosc i musze przeinstalowac swojego xp po kilku latkach
postanowilem ze na "nowym" bede uwazal na wszystkie smietki od samego poczatku (lepiej zapobiegac niz leczyc
(mam np teraz problem z ie6, caly czas ustawia sobie stronke startowa z typu "search-cos-tam", wyczilem juz ze cos mi zmienia dwa wpisy w rejestrze i ustawia sobie stronke sp.htm, wzialem pliczek zmienilem, cos go nadpisalo z powrotem, wiec ja go znowu ciachlem ale teraz zaszyfrowalem

i teraz nic juz tego pliczku nie ciacha tyle ze teraz sobie robi inny wpis.......... gdybym mial cos co sprawdza co za h** mi zmienia te wpisy to byloby po problemie) - gwoli wyjasnienia zadnych wirusow, robaczkow itd......
w zwiazku z powyzszym mam pytanie, czy zna ktos jakis program, ktroy by sobie "rezydentowal" i sprawdzal co dll'ki mi wgrywa nowo instalowany program, kiedy ich uzywa/zmienia, ktory program cos miesza w rejestrze (i co

czyli totalny monitoring calego softu
przy okazji jakich firewalli uzywacie, bo moj zonealarm to juz sobie rady nie daje (za stara wersja pewnie
z gory dzieki i pozdrufki Predi