Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.08.2004, 22:17   #4
edo
Bywalec

Data rejestracji: 20.09.2003
edo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez smykus_likas
Jakosc zapisu to loteria. Jest wiele mozliwosci.
1. Rozne modele nagrywarek (roznice moga wystepowac rowniez miedzy tymi samymi modelami)
2. Predkosci nagrywania (NIKT nie wie jaka predkosc jest najlepsza, bo nie ma czegos takiego jak predkosc "idealna")
3. Rodzaje plyt (nawet plyty od najlepszych producentow vide Tayio Yuden, moga sie roznic jakoscia- jedna nagrywarka, jedna predkosc, dwie plytki z tej samej paczki i moga wystapic roznice)
To tylko najwazniejsze elementy, ktore maja wplyw na jakosc zapisu. Pewnie znajdzie sie ich jeszcze wiecej.
Dlatego nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi na swoje pytanie "jaka nagrywarka ma najlepszą jakość zapisu"
Ja nagrywam na Litku 52327s z prędkością x16 i to daje najlepsze rezultaty. Najlepszy nośnik do tej nagrywarki to Tayio Yuden, faktycznie czasem jest lepiej, czasem gorzej na płytach z tego semego wałka, jednak te płytki nie mają sobie równych (przynajmniej u mnie). Będę na dniach kupował drugą nagrywarkę i przy okazji chciałem się zorientować czy coś potrafi, przykładowo wypalić lepiej przy prędkości 16, na płycie Tayio Yuden niż mój Litek. Jeśli nie, wezmę drugiego Litka. Ciekawi mnie czy np. taki kosztowny Plextor może się w tej materii popisać.
Dzięki za odzew.
Pozdrawiam.
edo jest offline