Cytat:
|
Napisany przez namor
jakiś czas temu miałem podobny przypadek ,utraciłem wtedy wszystkie partycje ktoś ze znajomych wtedy polecił mi programik TestDisk za pomocą którego odzyskałem (przywróciłem )partycje z całą ich zawartością ,ten programik wysłałem ci na poczte jest to obraz który wypal na CD i z CD uruchom go z poziomu windows
powodzenia
P.S
jest nowsza wersja tego programiku
http://www.cgsecurity.org/
|
Dzieki, TestDisk tez jest na Hiren's.
TestDisk przywrocil mi partycje w kwestii ich dokladnego rozmiaru <bez zawartosci, w tym jedna niesformatowana>, poprawil tez cos w boot sektorze. Ontrack EasyRecovery odzyskal utracone pliki z partycji E <tej, na ktorej jakims cudem gdzies byly wpisy ze to ntfs>, ale z D nie poradzil sobie. Zaden inny program z plyty Hiren's nie poradzil sobie z odzyskiem <osobne sa do partycji a osobne do plikow>, przy czym Active Partition Recovery wykryl obecnosc partycji E <ta, ktora pozniej przywrocil TestDisk> i nawet stwierdzil ze cos tam bylby w stanie zrobic ku polepszeniu sprawy, jednak wszelkie proby spelzly na niczym. Inne softy niczego nie wykrywaly.
Danych z D juz nie odzyskam, ale mam chociaz te z E.
Podsumowujac, na tyle programow ile przetestowalem <cala zawartosc Hiren's> praktycznie nie ma dobrego programu do odzysk danych. BEZNADZIEJA