Dyskusja: soczewki k.
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.08.2004, 09:31   #2
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do soczewek to radzil bym jednak wizyte u okulisty wiem z wlasnego doswiadczenia ze nie kazdy moze nosic kontakty.
Zrob sobie test i dotknij oka polcem (umytym ) i zobacz jak reaguje twoje oko na cialo obce.
Jezeli zaczyna lzawic i piec to mozesz miec przez pierwsze kilka dni problemy przy szklach kontaktowych.
Okulista do ktorego zawsze chodze polecil mi te domowa metode i dziala na 100% .
W moim przypadku po pierwszym zalozeniu kontaktow mialem przez kilka dni uczucie jak bym mial piasek w oczach .
Ale szybko idzie sie przyzwyczaic , a jeszcze jedna wazna sprawa czy nie masz jakiejs alergi na pylki i tym podobne ustrojstwa ktore objawiaja sie pieczeniem lub lzawieniem oka bo w tym przypadku kontakty nie sa wskazane.
Ja osobiscie nosze szkla firmy Johnson&Johnson miesieczne ale jak pojdziesz do okulisty na badanie to dostaniesz gratis szkla dwutygodniowe przy pierwszej wyzycie .Tak bylo w moim przypadku , ale mysle ze jest to standart tak wiec zaplacisz tylko za badanie ok 50 zl a szkla masz gratis.
ps.powodzenia w sprawie pracy