|
Ja sie podepne pod temat, sorki Kasprzak, ale problem mam podobny, wiec nie ma sensu zakladac nowego topicu.
Tez mam neo i i tez poprzez te zmienne ip net mi rozlacza raz dziennie. Gorzej tylko ze nie zawsze mnie polaczy ponownie. Czasem laczy sie od razy ponownie z netem, a czasem (czesciej) nie.
Nie chodzi mi to o emula, bo jak sie komp polaczy od razu ponownie z netem to i emule sie laczy (mam ustawione "polacz ponownie przy rozalczaniu"), ale o ogolne polaczenie z netem.
Jak sie zerwie polaczenie, to pozostaje ikonka "kabel sieciowy jest rozlaczony" i znika ikonka od modemu (ten zielony trojkacik). Stan DSL zmienia sie na "modem nierozpoznany" i nie ma szans zeby sie polaczyc. Trzeba restartowac kompa.
W ustawieniach polaczenia mam zaznaczone zeby laczylo ponownie po zerwaniu polaczenia.
WinXP, neo 640 (tylko na siebie, nie dzielone), modem - Sagem F@st 800-840, syf od tepsy wywalony (zainstalowany sterownik od modemu i cfos).
Nie jest to raczej wina sterownika od modemu, bo na dwoch roznych byly te same objawy.
Z gory dziekuje za pomoc.
|