Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.08.2004, 16:22   #6
b2
LiteOn 832S VS0B user

Data rejestracji: 18.08.2004
b2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Też mam Litka 832s i stacjonarne dvd Panasonic RV-32 (bez s). wypaliłem właśnie filmik robiony canopusem, besweet i ifoeditem. paliłem w nero express 6.3.1.11 bundled (oem do napędu) x4 na dvd-r mediastore/mediatech (producent wg KProbe 2.3.2 - VDSPMSAB 01 Interaxia AG)....i nie chodzi. odtwarzacz nie czyta także nagranej x4 dvd+rw platinium (producent ricoh) - ale tu sie akurat nie dziwie, bo plusów wg instrukcji nie ma ruszać wcale. ale dlaczego dvd-r stoi? mogę nagrać wolniej, ale czy to coś pomoże? Czy wszystko można zwalić na badziewny nośnik? Ogólnie uważam, że ten odtwarzacz jest raczej kiepski i żałuję, że go kupiłem. jakiejkolwiek płyty by mu nie zapodać (CDA, CDR, CDRW, DVD) każdą bardzo długo mieli, zanim wpadnie co to za zawartość.

[EDIT]

Więc jeszcze raz:
Napęd: LiteOn SOHW 832S VS0A
Nośnik: DVD-R 1-4x Mediastore by Mediatech (producent Interaxia AG - Szwajcaria)
Booktype: nie
Matariał: 28 days later divx avi --> DVD (sprawny, z napisami)
Soft: Nero Express 6.3.1.11

Płyta w nagrywarce chodzi, w stacjonarnym nie ( "no disc"). Przed wypaleniem dla porządku zrobiłem GET VTS sectors w IFoEdit. Obstawiam, że kwestia jest nośnika i ewentualnie prędkości zapisu, Panasonic DVD RV-32 zdaje sie mieć kiepską optykę. Spróbuje nagrać film raz jeszcze, z mniejszą prędkością. Zobaczymy.

Ostatnio zmieniany przez b2 : 28.08.2004 o godz. 17:49
b2 jest offline