Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.08.2004, 10:03   #10
kondziorek
Registered

Data rejestracji: 26.08.2004
kondziorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!!
tak od tylu: z AVI na DVD, to musisz najpierw przekonwertowac, bo DVD to mpeg'i, wiec na poczatku czeka Cie rekompresja materialu...
Ja do tego uzywam programow, ktore umozliwiaja montaz materialu video. Po zmontowaniu, eksportuje material do mpeg DVD i takie pliki, to juz lyknie program do authoringu dvd...
z tego, co czytalem, to minusy sa nawet bardziej preferowane od plusow, jedyne, czego nie mozna na nich zrobic, to zmiana bitsettingu
upatrzonej przez Ciebie nagrywarki nie znam, sam posiadam LiteOn'a 832S z najnowszym firmwarem i naprawde nie narzekam... choc wgrany firm... jeszcze sie nie pojawil jako oficjalny, to jednak wedlug mnie wypala lepiej: zdecydowanie mniej bledow PIT i lepiej smazy DVD+RW...
ale odbiegam od tematu:::
wiesz, nagrywajac wczesniej na dobrej DVD-RW'ce nie powinienes miec problemu z jej odtworzeniem na stacjonarce, no ale moze sa jakies wyjatki
Ale minusy sa bardziej preferowane, np. moja stacjonarka ma w sobie naped Pioneer'a, ktory choc czyta DVD+R, z takimi DVD+RW sobie nie radzi.
ale ostateczny wybor nalezy do Ciebie, sprzetu nie znam, chcialem tylko wrzucic slowko nt kompatybilnosci
pozdrawiam,
kondziorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post