Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.08.2004, 12:17   #3
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Oczkowy
mam mandrake 10 officjal na 5cd i chciałem go przegrać na 1 dvd. Kopiuje więc całą zawartość tych 5 cd na dvd i wszystko niby ok autoodtwarzanie działa ale nie działa bootowanie z płyty dvd po włączeniu komputera. Z cd działa bootowanie. jak zrobić żeby wgrać te 5 cd na dvd i żeby działało bootowanie. Słyszałem że "Wybierasz opcje botowalne DVD przy nagrywaniu i program pyta sie ciebie skad
ma wziasc bootrecord, podajesz mu jako zrodlo butowalne CD z MDK" tak fajnie tylko np w nero burning rom nie ma funkcji bootowalne dvd i nawet jak wezme funkce Dvd startowe w nero to pyta o ścieżke do pliku startowego o rozszeżeniu .ima a takiego pliku nie ma na cd1 mandrake która jest bootowalna. Może ktoś wie jak to zrobić?
Normalne, że pliku *.ima nie ma na CD1 jego nie widać - to jest poprostu sektor, który się ręcznie zapisuje do pliku np ima.

Zrób na HDD folder o nazwie MDK - skopiuj do tego folderu wszystkie 5 płytek,
ściągnij program UltraISO i go zainstaluj, otwórz program i folder (MDK) wciśnij CTRL+A (zaznaczą się pliki) i przenieś je do okna UltraISO (tego po prawej u góry)
Na koniec przyda Ci sie plik, który zgrałem ze swojego sektora startowego - ściągnij go, potem w menu Bootowalna/ Załaduj plik bootujący i wskazujesz na tego bina.
Na koniec zapisz to jako plik ISO i wypal na płytce DVD (radze sprawdziś pierwsze na RW).

Jest tak ciekawy program BBIE - Bart's Boot Image Extractor - nim wyciągniesz każdy sektor startowy (warunek - płyta musi być boot)
Dołączone pliki
File Type: rar image1.rar (1.7 KB, 39 oglądane)