Dyskusja: Problem z LG 8160
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.08.2004, 07:23   #11
awruk
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2004
awruk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez janek44
Flashowanie dobywało się pod dosem ( z dyskietki startowej) a nie za pomocą ,,mtk_flash-a,, pobrałem plik z ,, http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=1294093559 ,, (nie wiem którą wersję biosu wgrałem bo nie pamiętam.

Pod dos-em po wystartowaniu dyskietki podajesz komendę : ,, je1 JE1LG912.HEX 3 /m ,,
(co innego będziesz musiał wpisać jeśli ściągniesz inną wersję biosu niż ja mam ja nie wiem jaka pobierałem ale były takie pliki : je1.exe , JE1LG912.hex, jeśli będziesz miał inny plik *.hex to zmień komendę na taką żeby pasowała chodzi mi o fragment ,,JE1LG912.HEX,,)

WARZNE!: w miejscu gdzie wpisana jest ,,3,, trzeba podać odpowiednią cyfrę. ,,1,,- oznacza że nagrywarka jest podpięta do głównej taśmy (IDD1) i na master, ,,2,, główna taśma (IDD1) nagrywarka w trybie slawe (nie wiem jak to się pisze) ,,3,, taśma 2 (IDD2) tryb master , ,,4,, taśma 2 (IDD2) tryb slawe.

na 1 dyskietce (1,44Mb) nie zmieścisz biosu i plików startowych więc zgrywasz na 1 dyskietkę pliki startowe ( prawym na dyskietkę , formatuj (utwórz dysk startowy ), a na drugą zgrywasz bios z podanego linku. i wpisujesz to co ci podałem.
Próbowałem tak jak radziłeś czyli wpiąłem napęd dopiero po odpaleniu kompa ale nic to nie dało..
awruk jest offline