Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.09.2004, 23:08   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
andrzejj9 - niewatpliwie masz racje, tylko ze ja juz raz chcialem podac plusa do sadu poszedlem po pomoc/rade do Federacji Konsumentow i ... szczerze mi to odradzono - Polkomtel ponoc ma bardzo prosty sposob na podobne pomysly - Ty go pozywasz o kilkaset pln (w moim przypadku sprzedany wadliwy telefon - bynajmniej nie w promocji, w tym przypadku obciazenie prze nich kara umownaza zerwanie umowy), a oni:
1. nie zgadzaja sie na podzial kosztow (Ty pozywasz, wiec Ty ponosisz wszystkie koszty procesu, dopiero po wygraniu sprawy sad moze obciazyc kosztami przegranego i tak zwykle robi)
2. zada opinii bieglego - Ty jako pozywajacy ponosz koszty zastepstwa procesowego - przewarznie okolo 2000 pln
3. powtarza akcje z punku nr kilka razy...
juz jestes w plery na uhuu kasy... a pozywales ich o np 700pln
i w ten sposob doprowadzaja do umozenia sprawy z powody wycofania wniosku przez pozywajacego... duze firmy konta maluczki czlowieczek - moga sobie niestety na to pozwolic

ja sie nie zdecydowalem na proces - odszedlem z sieci, koma sprzedalem (za 20% ceny jak za niego zaplacilem) ... to samo zrobila moja rodzinka i juz jestem w taktaku
I bardzo dobrze zrobiłeś. A jeśli chodzi o pozywanie do sądu to też bym tego teraz nie próbował robić. Szkoda mojego czasu, a i niewątpliwie, jak piszesz, również pieniędzy. Ale kiedyś w przyszłości, jeśli będę miał wystarczająco sapozaparcia i również odpowiednie środki finansowe, to przeznaczę trochę czasu, żeby tego typu gigantom udowodnić, że "mały szary człowieczek" również może...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post