Cytat:
-Sid-The-Rat=> (27-04-2002 08:08):
dlaczego pierwsza porada to zawsze 'wgraj do niej firmware'?
przeciez to jest ryzykowna operacja zdecydowanie nie dla nowicjuszy - zwlaszcza kiedy nagrywarka jest warzywkiem o normalne flashowanie nie wchodzi w gre
ja osobiscie zrobilbym 2 rzeczy - skolowal antywirusa, najnowszego, niewazne czy pelny czy demo, byle aktualny i przeskanowal system, operacje powtorzyl drugim antywirem
potem sprawdzilbym (a wlasciwie wczesniej) czy wszystkie wtyczki w srodku sa dobrze i mocno wcisniete - czasem lekkie tracenie kabla w czasie np. wymiany karty dzwiekowej poluzowuje kabel a potem on sam wypada (czesto po dluzszym czasie) - docisniecie wszystkich tasm IDE (tych na kontrolerach - tez) to pierwsza pomoc
jesli to nie pomoze - wziac nagrywarke pod pache i pojsc do kumpla - jezeli u niego zadziala, masz zwalony komp, jesli nie nagrywarka jest lewa (mozliwe ze komp tez :-( )
|
Hmm. Skanowalem juz kompa antywirem i Kaspeskim i Nortonem, ale nic nie ma. Pare dni temu mialem buga W32 weird, ale juz mam czysty system. Co do kabla IDE to podlaczalem go na nowo, a tak wogole to jak podepne nagrywarke to w menadzerze urzadzen wyskakuje mi ze nie dziala mi kanal IDE, jak ja odepne to wszystko jest oki. Chyba pozostaje mi jeszcze skoczyc do qmpla i ja tam podpiac. Jezeli tam nie zadziala to chyba bede musial poszukac jakiegos programatora i kogos kto sie na tym zna. W KAZDYM BADZ RAZIE DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC. Jakbyscie jeszcze mieli jakies sugestie to bardzo chetnie poczytam.