Witam!
jestem tu nowy,ale od kilku dni śledzę forum, ponieważ nabyłem Litka 832S i interesuje mnie jak najlepiej nagrać płytki. Przede wszystkim materiał z VHS,ale jakieś inne DVD wiadomo że także.
mbar - proszę - uzasadnij dlaczego nie nagrywać x1
z tego co wyczytałem prze te kilka dni (zresztą z doświadczenia z nagrywarakmi CD-RW - im wolniej się nagrywa tym dokładniej jest wypalona płytka)
poza tym z tego co zauważyłem kilu użytkowników narzekało własnie na Nero 4 DVD, pod CD-RW chodziło ok, więc co polecacie do nagrywania? ale tak żeby była funkcja nagrywania x1 (tzn pełna kontrola) i rózne formaty, DVD, date DVD, zdjecia na DVD, audio itp.
co do nośników - kupiłem (nie świadomy zupełnie jeszcze) kilka esperów - i ogólnie kiepsko. tzn 2 pierwsze nagrały sie z błedami. tzn zacinają sie na stacjonarnym, 2 kolejne juz chodzą lepiej. bo nagrywałem x2.
Jaki więc nośnik zastosować? w recencjach do tego modelu znalazłem polecany RICOHJPN01 - ale u jakich producentów występuje ten nośnik?? a i z tego co zrozumiałem (może źle

ze dobrze wypadają nośniki SONY?? (bo ponoć zreszta - z innego art. to ten litek to to samo co SONY 700 )
z góry dzieki za odp.
pzdr