ustrojstwo ktorego nie da sie usunac
Mam taki oto problem...ostatnio chyba z jakims softem zainstalowalo mi sie na kompie ustrojstwo o nazwie "WhenUSave" Nie wiem ale zapewne jakis szpieg. Najnowszy Ad-aware podaje takie oto informacje na jego temat:
Vendor: WhenU
Category: Data Miner
Object Type: RegValue
Size: 26 Bytes
Last Activity: 2004-09-07
Risk Level: Low
TAC index: 10
Comment: "WhenUSave"
Description: May cause system instability. Opens unsolicited websites. Auto updates. Some variants do not have an uninstaller. Bundled install that is undisclosed.
Niestety nie radzi on sobie z tym czyms... ad-watch tez nie jest w stanie go przyblokowac. Usuniecie klucza w rejestrze powoduje ze po odswiezeniu pojawia sie on ponownie, podobnie jest gdy probuje to usunac HijackThis.
Nie wiem na ile to cos moze stanowic zagrozenie, ale jako ze jest to jedyne ustrojstwo ktore najprawdopodobniej szpieguje mojego kompa, to chcialbym sie tego pozbyc jesli w ogole wolno... Czy ktos z Was spotkal sie z tym "WhenUSave"?? Mozna to usunac?? Jesli tak, w jaki sposob?? Prosze o propozycje.
Pozdrawiam
|