Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.09.2004, 00:12   #18
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
Wujek zaklada siec. Nie znam sie na router`ach , ale poczytalem troche i mysle ze taki styknie...chyba ze cos jeszcze polecicie do 300zl [ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8108 ] no i sprawa ma sie tak. Nigdy tego nie robilem...polaczenie to Net24 w Netia czyli ta Neostrada Netii, wiec jak juz przydziele w routerze ip dla kazdego kompa...czyli wiecie komp1, komp2, komp3 to co mam zrobic zeby dzialalo dobrze p2p na kazdym z tych kompow? Przekierowac porty?tylko jak... np. port 4700 dla download i 92 dla upload dla komp1 i 4701 downlaod dla komp2 i 93 dla uploadCzy jak to poustawiac. I to samo czy nie ma problemu potem na logowania sie na inne serwery FTP...czy tez trzeba cos przekierowywac (nie chodzi o postawienie serwera, chociaz mozecie powiedizec tez jak to zrobic zeby serwer ftp postawic zeby wyjsc na swiat a nie tylko w lanie, ale to nie jest najwazniejsze)
Trzeba skonfigurowac neta zeby dzialalo tak jakby mial bezposredni dostep bez routera-tak ma chodzic.

Pomozecie?
pomozemy
tani jak wino i dobry - router z modemem
mozesz sobie kupic planeta ADE-4000 lub Jaht AR41/2X

z samych router bez modemu jakiegos compex'a NetPassage

Cytat:
Napisany przez Zelea
po co ten port UDP ? ja mam od poczatku przekierowany tzn wolny port na osiolka tylko ten TCP po co ten UDP... skoro osiolek mi i tak dobrze hula z max laczem...
port UDP 4665 potrzebny jest w komunikacji miedzy serwerami udostępniajacymi informacje o zasobach ...