Dyskusja: Lite-ON 832 ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.09.2004, 23:39   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tobcio
To mnie VIZZARRD przekonało. Powiedz mi jeszcze tylko , czy wypalać na pełnej prędkości x8, czy bezpieczniej na x4?. Jakie mogą być objawy pogorszenia jakości ?
Jeżeli ci się nie spieszy to wypalaj x4

Po prostu różne egzemplarze nagrywarek różnie reagują na określone typy płytek (+/-, producent, index)

Praktyka pokazuje bardzo duży rozrzut w tej materii - na Litkach zwłaszcza

Ja osobiście nie osiągam tak dobrych wyników jak najlepsze wykresy forum (Turboni, legion, slawekj, barte_k)

W końcu jednak to by była anomalia jakaś gdyby wszystkim tak samo się paliło

Proponuję ci sprawdzić to indywidualnie

Kup kilka różnych "czwórek" i "ósemek" - nagraj x4 i x8

Zobaczysz w kProbe jak ci się nagrywają te płytki i wybierzesz sobie ulubioną markę i rodzaj dla twojej wypalarki

I tego się trzymaj

Pogorszenie jakości to tylko(aż) to, że np. filmy w stacjonarce mogą ci się zacinać - to przy filmach

Mogą wystąpić problemy z czytaniem płytek na innych napędach o słabszej korekcji

No i generalnie - jeżeli do czynników procesu "starzenia się" płytek dodamy dużą ilość błędów przy nagraniu

To czas ten może być drastycznie krótki
VIZZARD jest offline