Mnie to wogóle dziwi, że są ludzie którzy lubią takie programy jak RealityShow! Co przyjemnego jest w podglądaniu życia innych. Rozumiem, że można interesować się życiem "gwiazd", osób publicznych... ale to się odbywa na innej zasadzie, na innej płaszczyźnie. Natomiast to (RealityShow) jest zwykłym, prymitywnym podglądactwem! To tak jak stać z lornetką w oknie i podglądać ludzi z bloku po drugiej stronie podwórka. Dziwią mnie ludzie, którzy chcą w takich programach występować i jeszcze mocniej dziwią mnie ludzie, którzy chcą to oglądać, ...i mało tego... - potrafią całymi dniami tym żyć. Moim zdaniem osoby takie nie są zupełnie normalne. Może nie koniecznie oznacza to chorobę psychiczną, bardziej skłonny byłbym stwierdzić - że jest to wynik niskiego poziomu inteligencji, słabej edukacji.... Nawet ogólnie pojęta bieda i brak funduszy na kino, teatr, itp. nie mogą stanowić wytłumaczenia dla popularności R.S., dlatego - że nawet w takich przypadkach można znaleźć sobie bardziej szlachetne zajęcie!
Z drugiej strony - co się dziwić. Czytałem kiedyś badania OBOP, nie pamiętam - czy to było z 2000 roku, czy z 2002 roku, ale to nie ważne, z badań tych wynikało - że 75% polskiego społeczeństwa nie rozumie treści przekazywanych w Wiadomościach TV w TVP1 o 19.30 !!!
Ostatnio zmieniany przez mr.max : 12.09.2004 o godz. 23:23
|