Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.09.2004, 14:54   #3340
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
nie kabinowales cos z litkiem
ale mysle ze to wina nosnika na 10 verb 2 sie gorzej wypala sprawdz jeszcze tdk
a jak nie to moze odswiesz litka troche omni a moze chcesz moj bin

poprawiaona poprzednja plyta na kp
Nic nie kombinowałem Bios VS0A ze strony litka a teraz siedzi VS0A od codeguys i jest w omni zaznaczone force-fallback Tylko nie mam co nagrywać narazie więc nie mogę sprawdzić jak nagra teraz.

Cytat:
Napisany przez slawekj
Rozumiem, że płytka była palona x4, ale na jakim biosie? Suma błędów w normie. Jedynie ten skok. Najczęściej to wina płytki. Ja mam wyrobione zdanie co do Verbatimów. Po pięciu miesiącach sprawdziłem wszystkie nagrane płytki. TDK +R x4 bez zmian, a verbatimy już przegrałem i już ich nie kupuję. Polecam x8 na mcc003 HP ale drogie - 15zł. Ale jaka jakość nagrania. Nie nagrywam dużo, więc kupuję tylko box. Teraz tylko TDK +R x4 i HP x8. Dla mnie nr 1.
Nasze kreatywne firmy wykupują wszystko to co powinno być na przemiał, na wagę, tu pakują i sprzedają. A przyzwolenie jest ogromne, większość interesuje tanie a nie dobre. A za te dobre trzeba zapłacić. I dlatego tak jest. I TDK x8 też do bani, nie napisali gdzie wyprodukowana. Na Ricoh'u 02 tak jak Platinum. Identyczna tylko napis inny. Raz kupilem, nagrałem i podstawka. Jak tak dalej będzie to nie wiem na czym będę nagrywał.
I na koniec wykresik HP x8 palony x8 Nero
Były nagrywane 4x. Bios VS0A ze strony litka. Ale co jest dziwne to to, że nie ma pierścieni ani żadnych odbarwień a błędy PI wynosza pod koniec 1200 błędów Faktycznie TDK od ricoha są dobre ale ja szukam płytek printable a znalzałem te Verbatimy w komputroniku specjalnie mi je zamówił więc nie powiem teraz, że ich nie chcę bo zamówił 4 kartony po 10szt. Nagrywałem jeszcze na Bulkpaq DVD+R printable i tak wychodzą. chyba nawet lepsze od tych Verbatimów Podkład to Prodisc.

P.S.
A co do tych wykresów Verbatimów to chyba jednak coś z nagrywarą. Bo na jednej było nagrane 3GB i też od 50% zaczęły błędy skakać. Na drugiej było nagrane 4,37GB i także od 50% zaczęly skakać błędy.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nowy bios 812S@832S ... jednak :)-bulkpaq-dvd-r-4x-palona-4x-vs0a.png  

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 14.09.2004 o godz. 15:05
B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post