co do alkocholu to najnowszą jaka jest moze być trial jeśli nie korzystasz z nagrywania w locie bo wtedy cz ęsto wywala.Musisz ściahnac podstawowy bios i wgrać go najlepiej pod dosem( z dyskietki) ja tak miałem z moją toshibą tu masz link ale z braku wiedzy jaki teraz bios posiadasz i ten podstawowy ma symbol moge tylko tyle poradzić.na screenie pokazałeś że masz też ustawioną symulacje wyłacz ją bo nie zawsze sie sprawdza no chyba że masz sporo czasu.ja przed zmianąbiosu miałem tak ze jak przeszła symulacja i zacz ałem nagrywać do error a jak bez to było ok.tu jest link
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1792 mozesz sie też posłużyć storną produceta gdyż może tam być bios (częsciowo zmodyfikowany - update) do 812s.Ja teżmiałem boje ale z toshibą, teraz gdy "AREO" pokazał droge do spathowanego biosu wszystko sie pali zarabiśice ale prób było wiele.Najlepszymi nagrywarkami do PS2 są (podobno )NEC 2500A ,2510A oraz pioneer ale uwarzam ze jak nagrasz na małych obrotach będzie ąłdnie fikało na twojej ,podobnie jak u mnie no i muszisz urzyćjeszcze odpowiedniego nośnika dla twojej nagrywarki gdyż każda lubi inny stuff sam musisz zbadać.