Dyskusja: LG a PIO-4
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2002, 18:11   #7
Maryjan
Bywalec

Data rejestracji: 29.04.2002
Maryjan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
fantomas (30-04-2002 11:14):
Dragal, to i pewnie masz rację, ale czy takie podpięcie nagrywarki nie spowalnia tego druiego urządzenia? Chociaż z drugiej stronu PIO4 ma transfer do 16,6MB/s i czy napędy są w stanie to wykorzystac do maximum? Tylko szkoda tego obciążenia procesora. Zatem koniecznie trzeba sprawdzać właściwości urządzenia w Panelu Sterowania (pod wingrozą), nieprawdaż. Tu czasem coś da się zmodyfikować (DMA) i na ogół chodzi lepej.
Ja w zdecydowanej większości powielam AudioCD ale i taz z prędkością x8 z ASUSa S500/A na LG CED-8120B i jakoś dobrze to idzie. Bo i Asus bezbłędnie odczytuje dane ze ścieżek, a i LG ma bufor na poziomie 97-99%, no ale z 8MB RAm to nie ma się czemu dziwić. A i w trakcie nagrywania komputer zostawiam w spokoju. Więc obraz do tej czynności nie bywa mi potrzebny - czasem, gdy jest np. Mixed Mode lub CD-Extra. Bowiem i tak kopie lecą w trybie DAO-RAW. Tak sobie popisałem o tym - pewnie o tym to wielu wie, jak i co powinno się robić. Lecz czasem czyta to ktoś jeszcze mało obeznany z tematem, więc może to mu się przydać. Pamietać powinni o tym Premium Members - to tak na marginesie. Hej!
dzieki za pomoc. dzisiaj kupilem lgx32 (361 zl) )))
Maryjan jest offline