Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.04.2002, 18:44   #4
norbic
Bywalec

Data rejestracji: 29.04.2002
norbic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sprostowanie: ze starym firmwarem przestalo nagrywac, znalazlem nowy na stronie producenta z opisem ze jest on przystosowaniem sprzetu do nagrywania nowego rodzaju RW wynikalo z tego ze wymiana biosa jest konieczna jednak po wgraniu nowego dalej wszystko jest bez zmian. co do formatowania to prosze o powage sytuacji zajmuje sie serwisowaniem sprzetu kompoterowego od kilku lat i wiem co robie . plytka nagrana wsadzona do tej yamahy i sformatowana faktycznie staje sie czysta i nagrywam na niej za pomoca innej wypalarki. czyli poprostu yamaha tylko kasuje a w przypadku zapisu zapisuje cos na plytce ale niejest mozliwe odczytanie tego w innych czytnikach mowi ze "niepoprawny format zapisanych danych" przy starym biosie wywalal blad podczas zapisywania lead-out przy nowym juz nie pojawia sie blad ale nadal efekt na plycie jest ten sam dlatego przypuszczam ze sprzet niejest zlomem tylko moze to byc niepoprawnosc konfigoracji systemow lub sprzetu, dodaje ze kontroler scsi mam ten sam caly czas tekram dc395uw, plyta asus cubx-e procek p3 1ghz na tej tasmie co yamaha jest teak cd-532s na drogiej tasmie scsi jest dysk DNES-309170w ibm 9,1Gb ( przeprowadzalem tez proby przy odlaczonych innych uzadzeniach z podpietym dyskiem ide 4,3 gb na systemach winme i winxp ) zawsze ten sam efekt, co moge jeszcze sprawdzic , brak mi pomyslow
ps. dzieki za opinie