Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.05.2002, 00:07   #13
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W sumie trudno powiedzieć jak wygląda sprawa z gwarancjami dawanaymi przez sklep a tymi dawanymi przez producenta. Mam i liteona i lg 32x, na lg 32x mam lata a na liteona 1 rok (liteon kupowany w styczniu) pamietam ze jakies 2-3 tygodnie pozniej dystybutor sprzetu AB s.a. oficjalnie ogłosiło iż Liteony (od momentu ogłoszenia i dotarcia nowych do sklepów) objęte są 24 miesięczną gwarancją. A'propo wersji BOX i OEM, sprawa prosta, BOX to najczęściej partia towaru o lepszych parametrach - mam na myśli wykonanie - czyli w teorii >MTBF i jak to bywa w przypadku np. procesorów z dodatkowymi gadżetami. Fakt faktem iż do mojego Liteona BOX dostałem Nero,kable, nagrywarke i karton, przy sprzedawcy wzialem instrukcje i pokazalem mu braki... facet szedł w zaparte, ja mu mówie że potrzebny mi telefon i kierownik sklepu. Zadzowniliśmy do AB s.a (do znajomej ) i zapytaliśmy jak sprawa wygląda. Po miłej rozmowie dostałem czyste płytki i oryginalną CD-RW liteona To tyle a'propo sklepów....