1. Zdecydowanie polecam uszczelkę H (taką zakładałem i było OK). Jeżeli dokładnie wyszlifujesz krawędzie można też przykleić szybę bez uszczelki.
2. Również polecam dremela do wycinania otworu. Potrzebna będzie do niego porządna tarcza kurundowa lub dentystyczna (o toyoskich zapomnij

).
3. Szkło akrylowe bardzo łatwo się obrabia, również ciąłem dremelem. Wytnij na początek z małym marginesem a dopiero potem doszlifuj do dokładnego kształtu.
4. Jeżeli zależy ci na ciszy w budzie to oczywiście musisz dołożyć dodatkowy wiatrak w zasilaczu. Ja mam kolorowy wiatrak w dolnej części zasilacza, oba wiatraki pracują z II stopniową regulacją obrotów (5 - 12V). Przy dwóch wiatrakach pracujących z napięciem 5V praktycznie nic nie słychać a chłodzą porównywalnie z 12V). Wszystkie pozostałe moje wentylatory mają regulację płynną.
5. Ja mam regulator obrotów zalmana, ale tak jak napisał ci Kasprzak spokojnie możesz zrobić go sobie sam. Poszukaj na tweeku, tam są schematy. Proponuję jednak regulację każdego wiatraka osobno.
http://twojepc.pl/artykuly.php?id=zalman_panel - JA MAM TEN.
Na koniec zastanów się czy wydoli ci zasilacz!!!
Musisz również sprawdzić napięcie przy którym ruszają ci wiatraki (nie dla wszystkich 5V wystarczy).
A na koniec miłej zabawy

.