Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.09.2004, 11:53   #171
Pixeel
Bywalec

Data rejestracji: 20.09.2004
Pixeel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation [B]Aopen 8800(NEC 2500A) vs NEC 3500 ![/B]

Witam Wszystkich..

Zwracam się do Was z prośbą, o pomoc w rozwiązaniu zaistniałego dylematu.

Pozwolę sobie zauważyć, iż powyższe forum ***8222;śledzę***8221; na bieżąco (znam to forum dość długo).

Dylemat dotyczy wspomnianych w temacie postu nagrywarek DVD: Aopen8800 (która jak już wiemy stanowi oem***8217;ową wersję NECa2500A), oraz nagrywarki NEC 3500A (która jest już inną konstrukcją).

Z dotychczasowej analizy postów odnoszących się do w/w nagrywarek, wywnioskowałem (bardzo ogólnie ), iż:

NEC 2500A to bardzo dobra nagrywarka DVD, ale nieciekawy odczyt.

NEC 3500 dobra nagrywarka DVD + dobry odczyt.

Celowo pomijam fakt dostępnych prędkości nagrywania, itp., bowiem znając swoje preferencje, będę nagrywał max. X4 (Verbatim,TDK), aby uzyskać w miarę jak najwierniejszą (i bezproblemową) kopię.
Różnica cenowa pomiędzy powyższymi nagrywarkami, to kwota oscylująca w granicach 100 zł.
Będzie to moja pierwsza nagrywarka DVD, do tej pory używam nagrywarki TEAC 512EB (Ach! gdzie ten TEAC )

W związku z czym mam kilka pytań:

1. Może jest ktoś wśród forumowiczów, kto posiadał wcześniej NECa 2500a, a teraz stał się posiadaczem NEC 3500 i mógłby podzielić się, ze swoimi spostrzeżeniami.
2. Czy różnica w nagrywaniu 2500 vs 3500 jest znacząca, czy to tylko kwestia lepszego biosu ?
3. Czy kupując jedną ze wspomnianych nagrywarek, mogę liczyć, iż CD-R zostaną obdarzone równie dobrą jakością nagrywania jak DVD-R ?? (czyt. Pożegnać się z TEAC 512EB ?)

Proszę o wsparcie z Waszej strony.
Do jutra muszę podjąć decyzję (czyt. Jutro ZAKUP).

p.s. Proszę nie pisać o innych nagrywarkach !
pozdrawiam i życzę Miłego Dnia
Pixeel
[B][COLOR=Black]
Pixeel jest offline   Odpowiedz cytując ten post