Dyskusja: Cena części
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.09.2004, 09:55   #11
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Mam do was takie pytanko, ile bym dostał za taki sprzęt:
Celeron 900 MHZ
ASUS Cusl2-c (płyta główna)
256 MB ram sdr133
zasilacz codegen 300wat + obudowa ??
Jako calosc mozesz wziasc 300 - 350 zl i to bedzie super sprzedaz, chyba ze wcisniesz komus malo zorientowanemu,
za poszczegolne czesci wezmiesz wiecej... mozeszmiec jednak problem ze sprzedaza, bo np. celeron bedzie mial popyt ale plyta glowna srednio na jeza i jesli ktos bedzie chcial kupic osobno to za grosze...

Taka plyte glowna to ja widzialem ostatnio za 25-35 zl, facet co sprzedawal to na gieldzie (Wroclaw) chcial sie nawet jeszcze targowac
pamieci SDRAMy jesli nie sa to Kingstony albo inne firmowe sa malo warte, do tego sa uzywane wez pod uwage...
Zasilacz czy obudowe to zawsze widuje na takich targowiskach typu dworzec swiebodzki we Wroclawiu, ale niespodziewaj sie ze tam ceny sa wygorowane, ostatnio jakis dzieciak cenil sobie komplet obudowa + zasilacz (choc nie wiem czy sprawne) za 20 zl
Podsumowujac, zamiast to sprzedawac, zostawic sobie jak drugi komputer w domu dla siostry, brata, ojca, dziedka itp., chyba ze nie jest potrzebny... wtedy lepiej jest sprzedac calego od razu komus kto ciebie zna i chce miec tani zestaw dla malego dziecka "aby sie uczylo"

a tak swoja droga na allegro jesli zdecydujesz sie sprzedawac pamietaj o kosztach prowizji za udostepnienie towaru, to czasem moze sie nie oplacac, dlatego ludzie czesto zawyzaja wartosc czesci